NAUČILI IZ GREŠAKA: Folksvagen prilagođava tri fabrike za električne automobile

Autor: n1info.rs

Razonoda

16.11.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački proizvođač automobila Folksvagen prilagodiće svoje tri fabrike u Nemačkoj za proizvodnju električnih automobila, čime će povećati proizvodnja automobila s "nultom emisijom izduvnih gasova" pred nošenje strožih evropskih standarda.

RepublikaFoto: Volkswagen Media
Folksvagen će početi sa proizvodnjom električnih automobila u Nemačkoj 2022.

Kompanija, čije je sedište u Volfsburgu, je objavila da će početi proizvodnju električnih automobila u svojim pogonima u Emdenu i Hanoveru 2022. godine, dok je ranije tome namenjena i fabrika u Cvikauu.

Direktor personala Folksvagena Gunar Kilian je rekao da će radnici u proizvodnji električnih automobila dobiti garanciju za rad do 2028. godine, ali će kompanija raditi na smanjivanju broja radnih mesta "na društveno odgovoran način", jer je za električna vozila potrebno manje proizvodnih koraka. Analitičari kažu da će proizvođačima automobila biti potrebni dodatni modeli električnih automobila da bi od 2021. godine mogli da ispune nova pravila Evropske unije o smanjenju zagadjivanja vazduha.

Folksvagen i ostali proizvođači automobila su se godinama oslanjali pre svega na dizel-modele koji troše manje goriva, te inovca, nego vozila s benzinskim motorima, ali dizel zagadjuje više.

RepublikaFoto: Volkswagen Media
Prodaja dizel vozila u Evropi je opala od kako je upravo Folksvagen uhvaćen u varanju

Međutim, prodaja dizel-vozila u Evropi opada od kada je Folksvagen uhvaćen sa softverom za prevaru na testovima izduvnih gasova, te je platio više od 28 milijardi evra novčanih kazni i obeštećenja. Kasnije ispitivanje dizel tehnologije pokazalo je da su vozila je drugih proizvođača automobila takodje zagadjivala više nego što se pokazalo na testovima. EU je uvela 1. septembra nove procedure za testiranje za namenjene merenju izduvnih gasova u redovnim uslovima vožnje.

Kako se prodaja dizel-automobila smanjuje, proizvođači se okreću električnim vozilima da bi zadovoljili nove limite, iako se kupci sporo opredeljuju za te nove automobila zbog njihove znatno više cene i nedostatka pogodnih mesta za dopunjavanje baterija.

Električni automobili, s baterijama, prošle godine su sa svega 0.6 odsto učestvovali u broju ukupno prodatih automobila u EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading