PODSTIČU KUPOVINU EKOLOŠKI BEZBEDNIH VOZILA: Austrija namerava da nagradi vozače električnih vozila

Autor: autoblog.rs/autonet.hr

Razonoda

10.11.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po poslednjim informacijama austrijska vlada namerava da donese paket mera s kojima će nagraditi vlasnike električnih vozila s ciljem podsticanja kupovine i upotrebe ove vrste automobila.

RepublikaFoto: Nissan Newsroom
Električni Nisan Lif

Primera radi, na određenim deonicama austrijskih autoputeva se dozvoljena brzina spušta na 100 km/h kada nivo CO2 pređe određenu granicu. To ograničenje se ne bi odnosilo na električna vozila pa bi njihovim vozačima i dalje bilo dozvoljeno da voze brzinom do 130 km/h.

Dalje, korisnicima električnih automobila će biti dozvoljeno parkiranje na određenim parking mestima na koja neće moći da se parkiraju dizelski i benzinski automobili, a biće im dozvoljena i vožnja saobraćajnim trakama namenjenim za vozila javnog prevoza. Uz ove moguće su i druge mere kojima će se stimulisati kupovima električnih automobila, a za sada nije jasno da li će se pojedine ili sve mere odnositi i na hibridna vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading