MASKOVA POBEDA: Rekordan kvartalni profit kompanije Tesla

Autor: novosti.rs

Razonoda

30.10.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proizvođač električnih automobila, kompanija Tesla, ostvarila je rekordan kvartalni profit od 311,5 miliona dolara.

Mask je investitorima obećao profit, a to je i ispunio

Proizvođač električnih automobila, kompanija Tesla, ostvarila je rekordan kvartalni profit od 311.5 miliona dolara. Za ovakav profit zaslužna je brza isporuka automobila, a ovo je tek treći put da Tesla objavljuje svoj kvartalni profit u 15-godisnjoj istoriji.

Ovo predstavlja pobedu izvrsnog direktora Tesla Ilona Maska, koji je ranije ove godine svojim investitorima obećao profit. Mask je u pismu svojim investitorima istakao da je ovaj kvartal "istorijski" ističući da je to rezultat firmine "genijalnosti i napornog rada".

Poslednji uspešan kvartal Tesla je imao 2016. godine, a Mask je dodao da posle ovog, istorijski uspešnog kvartala, Tesla ima šansu da i u četvrtom kvartalu bude profitabilan. Samo sat vremena nakon ove vesti, akcije ove kompanije su skočile više od 10 odsto u trgovanju u Njujorku.

RepublikaFoto: Tesla Motors
Tesla Model 3

Kompanija Tesla, koja nikad nije prijavila godišnju dobit, bila je pod određenim pritiskom nakon sto je povećala potrošnju za lansiranje modela 3, najnovijeg automobila namenjenog širem tržištu. Nakon porasta broja narudžbina prošle godine, ova kompanija je pokušala da ispuni ciljeve proizvodnje i isporučuje brze automobile svojim kupcima.

To je izazvalo zabrinutost oko Teslinih finansija i mogućnost da bi kupci mogli da budu nestrpljivi pa da će zbog toga otkazivati svoje rezervacije. Međutim, manje od jedne petine, od otprilike 455.000 rezervacija je otkazano, prenosi B92.net.

Zasluge, osim brzoj isporuci, pripadaju i proizvodnji koja je u tom periodu isporučila vise od 800.000 vozila, od kojih je 60 odsto model 3s.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading