VELIKI PROPUST: Tojota opoziva skoro million vozila sa američkog tržišta

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

15.10.2018

22:16 >> 10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tojota je najavila da će sa američkog tržišta opozvati skoro million vozila, u dva navrata.

RepublikaFoto: Toyota media
Tojota je zbog propusta primorana da reaguje

Naime, jedan opoziv, onaj veći, se odnosi na model Prius (na modele koji su proizvedeni između 2010. i 2014. godine). Problem koji se javio kod ovih automobila se odnosni na modul snage (Inteligent Power Module) koji može da zakaže sa radom, zbog čega se može isključiti čitav pogon vozila.

Foto: pixabay.com

Procenjeno je da ovaj problem ima čak 807.329 vozila. U svakom slučaju, kompanija je najavila da će vlasnicima tih modela uskoro poslati obaveštenje o tome kad svoje vozilo mogu dovesti u ovlašćeni servis, gde će problem biti uklonjen ažuriranjem ECU-a.

Drugi deo opoziva se odnosi na modele Tundra i Sekoja proizvedene ove godine, ali i na modele Avalon i Avalon Hibrid. Kod njih se problem javio kod kontrolne jedinice vazdušnih jastuka.

Naime, kako je saopšteno, može doći do toga da se u slučaju sudara vazdušni jastuci uopšte ne aktiviraju. Procenjeno je da ovaj problem ima 168.187 vozila. Međutim, i taj problem može biti otklonjen ažuriranjem ECU-a.

Prema tome, Tojota će ukupno opozvati čak 975.516 vozila, što svakako nije mali udarac za kompaniju. Ovo se takođe desilo u nezgodno vreme, s obzirom da je prošle nedelje kompanija najavila i opoziv modela CR-V zbog problema na zadnjoj osovini, ali taj opoziv obuhvata samo oko 700 vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading