JAPANCI PREDNJAČE: Nisan Lif je najprodavaniji električni automobil u Evropi u 2018.

Autor: b92.net

Razonoda

07.10.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je najtraženiji auto na struju ove godine u Americi Tesla Model 3, u Evropi, gde prodaja tog automobila još nije zvanično počela, primat u 2018. drži Nisan Lif.

RepublikaFoto: Nissan Newsroom
Nisan Lif

Godinu dana nakon početka prodaje druge generacije Nisana Lif, ovaj model je na prvom mestu po broju isporučenih vozila na Starom kontinentu od svih električnih automobila.

Japanski proizvođač je u prvih osam meseci 2018. već prodao 26.000 ovih vozila na evropskom tržištu. Kako kažu u Nisanu, po jedan Lif isporuči se u Evropi u proseku na svakih 10 minuta. Od ukupnog broja prodatih vozila, preko 8.000 se odnosi na flotnu prodaju firmama i drugim pravnim licima.

Lif je u 2018. zabeležio značajan rast prodaje u zemljama kao što su Austrija, Francuska, Nemačka, Holandija, Portugalija i Španija, dok je u Norveškoj ove godine Nisanov model na struju najprodavaniji od svih putničkih automobila, kako onih električnih, tako i onih sa konvencionalnim motorima (benzinaca i dizelaša).

RepublikaFoto: Nissan Newsroom

U odnosu na prvu generaciju, novi Lif ne samo da je dobio znatno moderniji dizajn, već je opremljen i baterijama većeg kapaciteta, od 40 kWh.

Maksimalan radijus kretanja sa punim baterijama je 270 km, mereno prema novoj WLTP proceduri.

Nisanov kompaktni električni model trenutno je dostupan u 51 zemlji širom sveta, a od 2010, otkako je automobil prisutan na tržištu, prva i druga generacija Lifa dostigle su ukupnu prodaju od preko 350.000 jedinica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading