KOŠTAO GA TVIT: Ilon Mask smenjen sa mesta predsednika Upravnog odbora Tesle

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

31.07.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krčag ide na vodu dok se ne razbije kaže naša poslovica. U Americi je stvar malo drugačija, špekulacije "prolaze" dok se ne umeša SEC (berzansko regulatorno telo).

Uspeo je da zadrži mesto izvršnog direktora - Ilon Mask

Upravo je pritisak od strane SEC-a zbog špekulativnog tvita 8. avgusta ove godine rezultirao činjenicom da Ilon Mask uz kaznu od 20 miliona dolara mora u roku od 45 dana da napusti poziciju Predsednika upravnog odbora TESLA korporacije.

Foto: Tesla Motors

Svojim pomenutim tvitom, u kojem najavljuje privatizaciju Tesle i povlačenje sa berze, uznemirio je poslovne duhove, ali i ulagače. Za samo desetak dana vrednost akcija Tesle je pala do ispod nivoa vrednosti akcija GM-a.

Ipak, u pregovorima sa SEC-om i investitorima, Ilon Mask je zadržao poziciju izvršnog direktora Tesle uz obavezu da u svoj rukovodeći bord uvrsti još dva ravnopravna direktora.

Sve u svemu, prenaduvani balon Tesla još nije eksplodirao već je samo kontrolisano smanjen pritisak. Trajno rešenje ili samo kupovina vremena? Saznaćemo u narednim mesecima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading