STOPAMA TESLE: Ford predstavio koncept električnog kamiona

Autor: b92.net

Razonoda

26.09.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ford je na sajmu komercijalnih vozila u Hanoveru izložio koncept kamiona-šlepera na struju.

RepublikaFoto: Printskrin: Twitter.com/TFLtruck
Ford F-Vision

F-Vision je futurističko teretno vozilo koje je osmišljeno u centru Ford Otosan u Turskoj. Ford je saopštio da je dizajn koncepta inspirisan Marvelovim superherojima.

Američki proizvođač nije objavio tehničke detalje, ali kako piše Motor Authority vozilo ima električni pogon, poput kamiona-šlepera Tesla Semi iz 2017.

Osim toga, ovaj teretnjak biće opremljen tehnologijom autopilota kako bi se vozačima koji voze autoputem na dugim relacijama olakšao posao.

F-Vision ima izrazito aerodinamični oblik kako bi se maksimalno smanjio otpor vazduha i omogućila što veća autonomija u vožnji između dve dopune baterija.

Na dobre aerodinamičke karakteristike utiče i odsistvo velikih spoljnih retrovizora, umesto kojih se nalaze male kamere usmerene nazad, a slika se emituje na ekranima u kabini vozila.

Ovakvo rešenje videli smo nedavno i na Mercedesovom produkcijskom kamionu-šleperu Actros, koji je takođe prisutan na ovogodišnjem sajmu u Hanoveru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading