BEZ EVROPSKIH AUTOMOBILA: Amerikancima Mercedes iz Indije

Autor: b92.net

Razonoda

25.09.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi zaljubljenici u automobile smatraju da kvalitet jednog istog modela nije identičan kod primeraka koji se izrađuju u dve različite fabrike, već da varira od zemlje do zemlje.

RepublikaFoto: Daimler Media
Mercedes GLC će Amerima uskoro stizati iz Indije

Kupce Mercedesa u SAD koji dele takvo mišljenje neće obradovati vest da će model GLC - koji se na američko tržište trenutno stiže iz fabrike u Bremenu – uskoro dolaziti iz Indije, iz pogona u Puneu.

Naime, Mercedes će od oktobra početi da izvozi SUV model GLC iz Indije u Sjedinjene Države. Iako nemački proizvođač ima fabriku i u SAD, za sada nije u planu da se GLC izrađuje u tom pogonu koji se nalazi u Alabami, a u kome se već proizvode tri SUV modela - GLE, GLE Coupe i GLS.

- Širom sveta vlada veliko interesovanje za GLC, stoga Mercedes koristi svoje proizvodne kapacitete na četiri kontinenta, uključujući i fabriku u Puneu - objašnjava za Automotive News predstavnik nemačke kompanije u SAD.

RepublikaFoto: Daimler Media

Interesantno je da, osim što je najprodavaniji kompaktni premijum SUV u SAD, model GLC je trenutno i najpopularniji Mercedes na američkom tržištu.

Iako će troškovi transporta vozila iz Indije u SAD biti veći nego kada se automobil prevozi iz Nemačke, za Mercedes je značajno to da su troškovi proizvodnje i radne snage u Indiji niži nego u fabrici u Bremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading