VIDEO: Porše pomogao biciklisti da dostigne 240 km/h

Autor: b92.net

Razonoda

21.09.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porše Kajen Turbo vukao je bicikl do 177 km/h, a zatim je poslužio kao aerodinamični zaklon kako bi biciklista Nil Kembel samostalno ubrzao od 240 na sat.

RepublikaFoto: Printskrin: youtube.com/Adam Roberts
Biciklista ubrzava do 149 milja na sat

Kembel, čiji je prethodni najbolji rezultat u ovoj disciplini iznosio 217 km/h, koristio je specijalno konstruisan bicikl firme Moss bajks, dizajniran za brzine do čak 322 km/h.

Kao vučno vozilo odlično je poslužio Por[e Kajen Turbo, omogućivši biciklisti da u kratkom roku dostigne potrebnu brzinu posle koje se oslobađa i počinje samostalno da okreće pedale, pri čemu mu "zavetrinu" pruža upravo visoka silueta ovog SUV-a.

Kajen ispod haube krije moćni 4.0 bi-turbo V8 sa 550 ks i 770 Nm, zahvaljujući kome iz mesta do stotke stiže za samo 4,1 s (uz pomoć Sport Chrono paketa za 3,9 s).

Kada je Poršeov SUV ubrzao do 177 km/h, bicikl je otkačen i Kembel je uspeo da razvije 240 km/h.

Tada je usledio novi izazov – bezbedno zaustaviti bicikl jer se približavao kraj piste (zbog čega je i bilo važno da se maksimalna brzina dostigne što pre), pa je Kembel kočio svom snagom.

Na kraju se sve srećno završilo, a biciklista je iskustvo početnog ubrzanja za Poršeom uporedio sa "vožnjom na raketni pogon".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading