PRVI ELEKTRIČNI SUV NEMAČKOG GIGANTA: Audi započeo serijsku proizvodnju E-Trona

Autor: b92.net

Razonoda

03.09.2018

22:16 >> 13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako nas od svetske premijere Audija E-Tron dele još dve nedelje, nemački proizvođač saopštio je da je počela serijska proizvodnja ovog automobila na struju.

RepublikaFoto: Audi media
Kompletirani crveni E-Trona sakriven ispod prekrivke

Prvi produkcijski Audijev SUV model na električni pogon biće predstavljen na svečanosti koja će se 17. septembra održati u San Francisku. Ipak, u toj kompaniji kažu da je serijska proizvodnja već pokrenuta. Saopštenje prati fotografija kompletiranog crvenog E-Trona, koji sakriven ispod prekrivke čeka svog kupca zajedno sa drugim Audijevim modelima.

Audi E-Tron izrađuje se u fabrici u Briselu, u Belgiji, u kojoj će se od 2019. proizvoditi još jedan električni model E-Tron Sportbek.

Audi je ranije saopštio da E-Tron za pogon koristi dva elektromotora ukupne kombinovane snage 360 ks (265 kW) a obrtni moment dostiže 560 Nm, dok je zahvaljujući takozvanom Sport modu automatskog menjača vozaču privremeno (na 8 sekundi) na raspolaganju čak 408 ks (300 kW).

RepublikaFoto: Audi media

Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 6 s, pre nego što dostigne maksimalnih 200 km/h. Audi E-Tron napaja se iz baterije kapaciteta 95 kWh, što je dovoljno da, prema novom WLTP mernom ciklusu, auto pređe oko 400 km.

Audi E-Tron imaće dovoljno prostora za komforan smeštaj do 5 putnika, zahvaljujući velikom međuosovinskom rastojanju od 2.928 mm. S obzirom da se elektromotori nalaze blizu pogonskih osovina, čime se dobija pogon na sva 4 točka, eliminisana je potreba za centralnim tunelom u podu kabine, što je dodatna pogodnost za one koji sede pozadi. 

Više detalja o ovom modelu i prve zvanične fotografije očekujte uoči ili na dan premijere, 17. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading