FOTO: Počela proizvodnja redizajniranog Makana

Autor: b92.net

Razonoda

02.09.2018

22:16 >> 09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo mesec dana nakon svetske premijere, počela je proizvodnja redizajniranog Makana.

RepublikaFoto: Porsche newsroom
Prvi primerci sišli su sa trake u Lajpcigu

Nemački proizvođač predstavio je krajem jula u Šangaju restilizovani SUV Makan, a već krajem avgusta prvi primerci ovog automobila sišli su sa fabričke trake pogona u Lajpcigu.

Iako je Porše morao da izvrši prilagođavanje proizvodne linije kako bi je pripremio za osveženu verziju Makana, unapređenja su već završena, pa od početka septembra iz ove fabrike svakog dana izlazi preko 420 vozila, što je u nivou sa dnevnom proizvodnjom prethodne verzije.

RepublikaFoto: Porsche newsroom

Otkako je 2014. lansiran, Makan je prodat u 350.000 primeraka čime je značajno uvećao godišnju prodaju Porše automobila u svetu.

Od toga, preko 100.000 vozila isporučeno je kupcima u Kini, koja je veoma značajno tržište za proizvođača iz Štutgarta.

RepublikaFoto: Porsche newsroom

"Novi" Makan ne razlikuje se drastično od "originala", u pitanju su sitne dizajnerske promene uz LED farove kao standardni deo opreme.

Pažnju pre svega privlači zadnja LED svetlosna grupa koja se pruža duž celog gepeka automobila, poput Kajena i Panamere, nove generacije 911 i električnog modela Tajkan.

Porše je uveo i nove boje poput Majami blu, Dolomajt silver metalik, Krejon i Mamba grin metalik, uz nove alu felne od 20 i 21 inča.

RepublikaFoto: Porsche newsroom

Osnovna verzija i dalje ima četvoroclindrični 2.0 litarski agregat ali zbog WLTP normi je slabiji pa sada razvija 245 KS. Sledi 3.0 litarski V6 sa 354 KS, dok je u vrhu ponude model Makan Turbo sa 2.9 litarskim V6 bi-turbo motorom iz modela Kajen S koji raspolaže sa 440 KS.

Svi agregati su benzinski, ne očekuju se motori na dizel gorivo. Osveženi Makan prvo će se naći u prodaji u Kini, dok će ga ostatak sveta dobiti krajem godine.

RepublikaFoto: Porsche newsroom

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading