BOLJI OD KONKURENCIJE: Opel nema problema da isprati zahteve novog standarda

Autor: b92.net

Razonoda

01.09.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za razliku od mnogih proizvođača, među kojima su i giganti poput folksvagena i BMW, nemački Opel nema problema da isprati sve zahteve novog standarda emisije štetnih gasova.

RepublikaFoto: Opel Media
Svi Opelovi modeli prate standarde WLTP

WLTP standard koji koji na snagu stupa od 1. septembra napravio je značajnu glavobolju proizvođačima automobila zbog kojih su mnogi popularni modeli privremeno prestali da se proizvode ili su izgubili na snazi.

Međutim, takvih problema nema Opel jer su svi njegovi putnički modeli u svim pogonskim varijantama po standardu WLTP.

Od najmanjeg Adama pa do Zafire, od benzinskih preko LGP i CNG do dizel motora, kupci Opela neće strepeti za potencijalna odlaganja isporuke automobile.

RepublikaFoto: Opel Media

Opel je još 2016. godine saopštio nivo prosečne potrošnje aktuelne generacije Astre po WLTP standardu, koji nudi značajno realnije podatke potrošnje u odnosu na prethodne standardne, a isto je učinjeno i za trenutne verzije Moka X i Zafire.

Nemački proizvođač koji je od prošle godine u vlasništvu francuske PSA grupacije je otišao i korak dalje sa drugom generacijom svoje Insignije, koja je u 2,0-litarskoj BiTurbo dizel verziji ispunjavala WLTP standarde još srednim 2017. više od godinu dana pre stupanja na snagu istih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading