VIDEO: Bugati predstavio hipermodel Divo

Autor: nacionalnaklasa.com

Razonoda

27.08.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bugati je na automobilskoj manifestaciji u kalifornijskom Montereju predstavio hipermodel Divo, koji ima 1500 KS i košta 5 miliona eura. Divo je lakši i agilniji od Čirona, a ime je dobio po trkačkom vozaču Albertu Divu. Biće napravljeno samo 40 primeraka ovog ekskluzivnog modela, a svaki je prodat unapred.

RepublikaFoto: printskrin youtube.com/Bugatti
Bugati Divo

Šef Bugatija Stefan Vinkelman izjavio je ovim povodom da su kupci i fanovi čekali specijalni model koji će “ispričati nastavak priče ove marke pored Čirona” i da je cilj ovog modela da “uzbudi ljude širom sveta”.

Divo ima posebno dizajniranu karoseriju koja je fokusirana na aerodinamiku i potpuno novi prednji kraj, usisnike vazduha i LED svetla. Prednji spojler je širi, što pomaže stavranju dodatnih 90 kg vertikalne potisne sile u poređenju sa Čironom. Različiti kanali usmeravaju vazduh na kočnice, a bokovi su naročito agresivni sa velikim tunelima i oštrim linijama.

Na krovu se takođe nalazi optimizovani tunel za sprovođenje vazduha, a zadnji spojler je 23 % širi nego sada i može se postaviti pod različitim uglovima u zavisnosti od moda vožnje. Bugati je saopštio da to poboljšava efekat vertikalne sile koja pritiska vozilo i efikasnost, kao i učinak kočenja.

RepublikaFoto: printskrin youtube.com/Bugatti

Grafika zadnjih svetala takođe je nova i sadrži višestruke OLED elemente. Lampe su delimično proizvedene naprednim tehnikama 3D štampanja. Boja karoserije u dva tona sastoji se od “titanijum tečno srebrne” i “Divo trkačke plave”, a spojler, difuzor i ostali aerodinamički elementi imaju karbonski finiš.

Divo deli Čironov osmolitarski W16 motor sa četiri turba od 1500 KS i 1600 Nm, kao sedmostepeni DSG menjač i pogon na svim točkovima. Deklarisano ubrzanje od 0-100 km/h je 2,4 sekunde, a maksimalna brzina je 377 km/h.

Bugati je saopštio da su šasija i ogibljenje iznova podešeni da bi automobil bio agilniji i brži u krivinama. Divo može da postigne 1,6 G silu i za osam sekundi je brži od Chirona na stazi Nardo dužine 6,2 km. Lagana šasija, karbonski poklopac interkulera i upotreba manje izolacionog materijala rezultovali su smanjenjem težine za 35 kg.

U kabini, Divo je dobio karbonsku centralnu konzolu sa sivim sedištima presvučenim alkantarom. Bugati tvrdi da ova sedišta pružaju bolju bočnu potporu, a slično obrađeni upravljač dobio je duže poluge radi bolje kontrole. Komfor je poboljšan i boljom podrškom za laktove i većim naslanjačem za ruke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading