NESLOGA NEMACA I ITALIJANA: Folksvagen ne zna šta da radi sa Dukatijem

Autor: b92.net

Razonoda

25.08.2018

22:16 >> 14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije tajna da Folksvagen grupa od preuzimanja proizvođača motora Dukati ima problema sa uspostavljanjem sinergije između dva brenda.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ne postoji sinergija između dve grupacije

Nakon "Dizelgejt" afere 2015. Folksvagen je javno najavio prodaju Dukatija, ali je godinu dana kasnije direktor Audija Rupert Štadler izjavio: "Dukati nije na prodaju". Međutim, odnosi dve kompanije se nisu popravili, pa su u Folksvagen grupi nastavili da razmatraju rastanak sa Italijanima. 

Sada pojedini mediji tvrde da direktor Folksvagen grupe Herbert Dajs razmatra spajanje Dukatija sa jednim od njegovih rivala ili neki vid alijanse. Razlog je opet nedostatak sinergije sa drugim poslovima nemačke kompanije.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Mogu da zamislim kombinaciju ili partnerstvo sa drugim brendovima. Dukati kao ikona u svetu motocikla nije dovoljan za Folksvagen grupu - rekao je Dajs u aprilu.  Međutim, Nemci i dalje rade na dugoročnom rešenju za veliki unutrašnji problem.

Folksvagen je želeo da proda Dukati prošle godine kao deo pregleda imovine kojim bi povećao rezerve novca grupacije za oko 1.5 milijardi evra. Iako je taj plan propao, oni ne odustaju od promene statusa kompanije iz Bolonje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading