OKREĆU SE BUDUĆNOSTI: Reno ulaže milijardu evra u električne automobile

Autor: b92.net

Razonoda

22.06.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski auto-gigant investiraće ovaj novac u svoje četiri domaće fabrike.

RepublikaFoto: Renault Media
Investicija je namenjena razvoju nove električne platforme

Reno je, zajedno sa Nisanom i do sada radio na tehnologijama za električne automobile, a dva najuspešnija produkta iz te oblasti su Reno Zoe i Nisan Lif.

Najnovija investicija namenjena je, između ostalog, razvoju nove električne platforme koju će koristiti alijansa Reno-Nisan-Mitsubiši i koja će se izrađivati u pogonu Due.

Pored toga, deo novca namenjen je dupliranju kapaciteta fabrike Flins, jedine u kojoj se izrađuje Renault Zoe. Takođe, u planu je da se utrostruče proizvodni kapacitet u fabrici Kleon, u kojoj će se od 2021. sklapati nova generacija elektromotora za vozila na struju.

RepublikaFoto: Nissan Newsroom
Nisan Lif

Reno će deo investicija nameniti pogonu Mobež, gde će se proizvoditi sledeća generacija modela Kangu, uključujući i potpuno električni Kangu Z.E.

Najavljena ulaganja u sektor razvoja i proizvodnje električnih automobila deo je strateškog plana francuskog proizvođača “Drive The Future”, koji, između ostalog, predviđa razvoj i lansiranje na tržište 8 potpuno električnih i 12 elektrifikovanih (hibridnih) modela, do 2022. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading