KAZNA ZBOG DIZEL MOTORA: Mercedes mora da opozove 600.000 vozila

Autor: autoblog.rs

Razonoda

28.05.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema pisanju magazina "Der Spiegel", Nemačko ministarstvo saobraćaja izdalo je direktivu prema kojoj Mercedes-Benz mora da opozove više od 600.000 dizelskih automobila zbog manipulacija u vezi s emisijom izduvnih gasova.

RepublikaFoto: Daimler Media
Ministarstvo najviše sumnja u dizele koji su proizvedeni u saradnji sa Renoom

I dok u grupaciji Daimler odbijaju da objave saopštenje o direktivi Nemačkog ministarstva saobraćaja, nemački magazin "Der Spiegel" je objavio informaciju prema kojoj Mercedes-Benz zbog manipulacija u vezi s emisijom izduvnih gasova mora da opozove više od 600.000 dizelskih automobila među kojima su i modeli Vito, C Klasa i G Klasa.

U Ministarstvu saobraćaja su posebnu sumnju izrazili prema dizelskim motorima koje je Mercedes razvijao u saradnji s Renoom koji je prošle godine optužen za korišćenje instaliranog programa za prikazivanje lažnih podataka o emisiji izduvnih gasova. U Renou su kategorično odbacili sve optužbe, a istrage do danas nisu potvrdile ranije sumnje.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Daimler je već izdao direktivu o povlačenju dizelskog modela Vito

Daimler je, bez davanja zvaničnih informacija, već izdao direktivu o povlačenju dizelskog modela Vito zbog unapređenja softvera koji reguliše emisiju izduvnih gasova, a zvaničnog saopštenja o povlačenju dizelskih modela C i G Klase još uvek nema.

S najnovijm evropskim normama o emisiji izduvnih gasova automobilski proizvođači su pred novim izazovima. Neki od njih su obustavili proizvodnju svojih pojedinih modela do pronalaženja načina kojim će moći da ispoštuju sve strožije regulative.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading