NESVAKIDAŠNJA METODA: Tesla prekida proizvodnju jer želi da je ubrza

Autor: b92.net

Razonoda

18.05.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki proizvođač električnih automobila privremeno će prekinuti izradu Modela 3 u fabrici u Frimontu, kako bi unapredio proizvodnu liniju i ubrzao proces proizvodnje.

Mask je potvrdio da je oslanjanje na robote usporilo proizvodnju

Kako saznaje Rojters, fabričke mašine biće zaustavljene u periodu 26-31. maja. Kompanija je ranije najavila da u tekućem kvartalu planira da nakratko obustavi proizvodnju kako bi otklonila problem sa uskim grlom u proizvodnom procesu koji usporava izradu Modela 3.

Tada je saopšteno da će u drugom tromesečju 2018. proizvodnja biti zaustavljena 10-ak dana. Prvi čovek Tesla, Ilon Mask, prethodno je priznao da je preveliko oslanjanje na robote u proizvodnji otežalo rešavanje problema sa zastojem u izradi novog modela.

Mask je kazao da će planirana unapređenja proizvodne linije omogućiti fabrici u Frimontu da do kraja juna počne da izrađuje 6.000 primeraka Modela 3 nedeljno.

RepublikaFoto: Tesla Motors
Problematičnan - Model 3

Ranije ove sedmice Mask je rekao da će već do 20. maja fabrika biti sposobna da proizvodi 3.500 automobila sedmično.

Inače, pogon u Frimontu već je prestajao sa radom u par navrata ove godine, u februaru i aprilu, takođe zbog neophodnih unapređenja proizvodne linije.

Kako bi se kupcima, kojih je preko 400.000, što pre isporučila odavno naručena vozila, fabrika radi u tri smene, dok postrojenje u kome se sklapa školjka Modela 3 radi u dve smene od po 12 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading