FORD POTVRDIO: Ne ubijaju automobile, ponovo ih stvaraju

Autor: b92.net

Razonoda

13.05.2018

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od popularnih modela opstaće samo zaštitni znak kompanije "Mustang" i Fokus Aktiv.

RepublikaFoto: Ford Media
Ford Mondeo (Fjužn u Americi)

Dok javnost ističe da Ford ubija automobile, direktor kompanije Džim Heket tvrdi da samo menjaju ideju o celom konceptu.

- Prosto stvaramo novi američki automobil. Ne želimo da izgubimo kupce, želimo da im pružimo ono što nam govore da im je potrebno - kaže Heket.

Ford umiruje javnost i u vezi sa cenom ističući da će i dalje nuditi pristupačne automobile, bez obzira što su na tržištu SUV modeli po pravilu skuplji od kompaktnijih segmenata.

- Ne želimo da bilo ko pomisli da odustajemo od nečega. Samo idemo ka modernizaciji. Iz Forda stiže uzbudljiva nova generacija vozila - dodao je direktor kompanije.

RepublikaFoto: Printskrin: youtube.com/The GT Guys
Budući Ford Mustang Šelbi (jedan od retkih preživelih modela)

Do 2020. oko 90 odsto Fordovih automobila će biti SUV i kamioneti. Kompanija obećava jednu od "najsvežijih" linija u industriji na početku nove decenije, poput potpuno električnog SUV-a inspirisanog Mustangom koji će se zvati "Mach 1", novog Bronko-a, manjeg terenskog SUV koji se u javnosti trenutno potpisuje samo kao "Beba Bronko".

Međutim, negativan odjek koji je u javnosti izazvala najava maksimalnog fokusiranja na SUV segment smeta čelnicima Forda.

- Voleo bih da su vesti malo drugačije, naslovi izgledaju kao da se Ford povlači. U stvari, to ne može biti dalje od istine - rekao je izvršni predsednik kompanije Bil Ford.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading