OGROMNA POTRAŽNJA: Škode će se proizvoditi i u Nemačkoj

Autor: b92.net

Razonoda

02.05.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bi zadovoljili potražnju svojih kupaca, Škoda će model Karok proizvoditi u Nemačkoj.

RepublikaFoto: Škoda media
Škoda Karok

Prvi primerak Škode Karok sišao je sa fabričke trake pogona Kvasini u Češkoj u julu 2017. Međutim, proizvođač je ubrzo shvatio da samo jedna fabrika ne može da zadovolji povećanu tražnju za ovim modelom, pa je počeo da izrađuje svoj novi SUV i u glavnom postrojenju kompanije, u gradu Mlada Boleslav.

Po svemu sudeći, ni taj potez rukovodstva Škode nije bi dovoljan da češki proizvođač uhvati priključak sa rastom broja narudžbina. Zato je odlučeno da Karok počne da se izrađuje i izvan granica Češke, u Folksvagenovoj fabrici u Osnabriku.

Proizvodnja modela Karok u ovom gradu na severozapadu Nemačke počeće do kraja 2018. i nastaviće se bar tokom 2019. godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
U istoj fabrici se proizvode i Perčeovi modeli

Folksvagen grupa, u čijem vlasništvu je i brend Škoda, u Osnabriku već proizvodi Tiguan, a od 2020. tamo će se izrađivati i kompaktni krosover T-Rok u kabriolet verziji.

Pored toga, u ovom nemačkom pogonu izrađuje se Porše Kejman, ali i farbaju karoserije za model Škoda Fabia.

Sa tri proizvodne linije u fabrici u Osnabriku, u kome je zaposleno oko 2.300 radnika, u 2017. godini sišlo je preko 76.000 vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading