PROMENE U FOLKSVAGENU: Herbert Dajs je novi izvršni direktor

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

13.04.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Herbert Dajs je novi izvršni direktor Folksvagen grupacije.

RepublikaFoto: Volkswagen Media
Herbert Dajs

Predstavnici nemačkog automobilskog giganta su izjavili da je odluka o ovom potezu bila zajednička i da na snagu stupa odmah. Na mesto Matijasa Milera postavljen je Herbert Dajs.

U izjavi koja je medijima dostavljen, između ostalog se navodi i: „Matijas Miler je obavljao svoj posao i više nego odlično. Na poziciju izvršnog direktora postavljen je na jesen 2015. godine, u vremenu kada se naša kompanija suočavala sa možda najvećim izazovom u istoriji. Miler je uspešno upravljao kormilom kompanije kroz skandal Dizelgejt, te je u kompaniju uveo i velike promene koje su se pokazale kao izuzetno dobar strateški potez. Njemu veliku zahvalnost duguje kako kompanija, tako i svi zaposleni u njoj“.

RepublikaFoto: Volkswagen Media
Herbert Dajs

Osim što je smenjen Miler, Folksvagen grupacija planira da reorganizuje svoj posao u šest sektora, plus posebno odeljenje za poslovanje u regionu Kine. Postojaće „Volume, Premium i Super Premium” grupe, a Dajs će biti odgovoran za istraživanje i razvoj u okviru svake grupe kompanije. Rupert Stadler će se naći na čelu prodaje, dok će izvršni direktor kompanije Porše Oliver Blum nadgledati proizvodnju.

U svojoj izjavi, Dajs je naveo: „Folksvagen grupacija je unija jakih brenodva i ogromnog potencijala“. Zatim se zahvalio svom prethodniku i dodao je da je za Folksvagen od vitalnog značaja da ubrza proces elektrifikacije i digitalizacije, kao i da stalno traži nove usluge koje će moći da pruži svojim klijentima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading