NEMAR IH MOŽE KOŠTATI: Stigle prve tužbe protiv Tojote

Autor: autoblog.rs

Razonoda

25.03.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužbe u budućnosti mogle bi da koštaju japanskog giganta mnogo novca.

RepublikaFoto: Toyota media
Lend kruzer je jedan od modela koji su pravljeni nekvalitetnim metalom

Stižu prve tužbe protiv kompanije Tojota jer je automobile proizvodila od materijala lošijeg kvaliteta nego što je garantovala kupcima. U skandal je umešana i kompanija "Kobe stil", koja auto-industriju snabdeva čelikom i aluminijumom. Upravo je ovaj gigant Tojoti dostavljao metal lošijeg kvaliteta od onog koji je predviđen standardom.

Prvu tužbu podneli su američki potrošači, optužujući ih za povrede Zakona o zaštiti potrošača, kao i za prevaru počinjenu tako što su za vozila svesno koristili metalne komponente koje su nižeg kvaliteta od zakonskog standarda.

Tužba je podneta u SAD, Saveznom sudu u San Francisku predala su je dvojica građana koji žele da predstavljaju sve kupce iz Amerike koji su kupili Tojotina vozila sa delovima neodgovarajućeg kvaliteta.

Prema navodima iz tužbe, od lošijeg materijala izrađivani su modeli prijus, kamri, lend kruzer i leksus.

Tužioci navode da loš kvalitet materijala ima odraza na bezbednost i performanse. Zahteva se odšteta, kao i kažnjavanje tuženih, ali iznos nije naveden u tužbenom zahtevu.

Pored tužbi u Americi, četiri osobe iz Kanade, koje su kupile automobile sa spornim delovima, takođe su podnele odštetne zahteve bez navođenja iznosa kompenzacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading