NEVEROVATNA GREŠKA: Ford zbog nje povlači 1.4 miliona automobila!

Autor: topspeed.telegraf.rs

Razonoda

15.03.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog izuzetno ozbiljne greške koja bi potencijalno mogla dovesti do tragičnih posledica, Ford je morao sa da opozove gotovo milion i po vozila.

RepublikaFoto: Ford Media
Ford Mondeo

Kako prenosi "CNN Money", američki gigant Ford ponovo je u problemima budući da je ovih dana opozvano čak 1,4 miliona vozila, i to zbog zaista ozbiljnog problema.

Naime, problem je primećen kod modela Fjužn (američki pandan evropskom modelu Mondeo), godišta 2014. do 2018. a lociran je u stubu upravljača, odnosno vijku kojim je pričvršćen volan, za koji se sumnja da može da popusti, nakon čega se može desiti da vozaču volan bukvalno ostane u rukama.

RepublikaFoto: Ford Media

Prema dosadašnjim informacijama, već su potvrđene dve saobraćajne nezgode uzrokovane upravo spomenutim problemom, pri čemu je u jednoj došlo i do ozbiljnih povreda učesnika. Pored modela Fjužn, ovim opozivom je obuhvaćen i Linkoln MKZ, takođe godišta od 2014. do 2018.

Tu Fordovim mukama nije kraj jer je američka kompanija najavila opoziv dodatnih 6000 vozila kod kojih postoji opasnost od izbijanja požara zbog pucanja potisne ploče kvačila. Pomenuti problem primećen je na modelima Fokus (od 2013. do 2016.), kao i na Fjužn (od 2013. do 2015.)

RepublikaFoto: Ford Media
Ford Fokus

Na Fordovu sreću, ovim poslednjim opozivom su, logično, zahvaćena samo vozila sa manuelnim menjačem, koja su u Americi prilično malo zastupljena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading