JOŠ JEDAN UDARAC: Dizel vozilima se zabranjuje ulazak u centru Rima!

Autor: totalcar.rs/rs.n1info.com

Razonoda

03.03.2018

23:16 >> 11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U centru Rima će od 2024. godine biti zabranjen ulaz privatnim vozilima koji imaju dizel motore, objavila je gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Koloseum u Rimu

Ona je to izjavila u ponedeljak u Meksiku na sastanaku gradonačelnica iz sveta okupljenih na skupu “Žene za klimu” (Wome4Climate), a objavljeno je na društvenim mrežama po njenom povratku u Rim.

Foto: pixabay.com
Prodaja vozila sa dizel motorima je u velikom padu u Evropi

- Od 2024. godine biće zabranjeno korišćenje dizel vozila u centru Rima - rekla je gradonačelnica, članica populističkog Pokreta pet zvezdica (M5S).

Upotreba dizela opada već nekoliko godina u Evropi i u svetu, što primorava proizvođače da se masovno vraćaju na motore na benzin i da ubrzaju razvoj vozila na električni pogon.

Fajnenešal tajms preneo je pre dva dana da će italijansko-američki proizvođač Fiat Krajsler u junu objaviti da napušta dizel motore za svoja privatna vozila od 2022. godine zbog pada tražnje i rastućih troškova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading