Pogledajte slike prelepog Pežoa 508 (GALERIJA)

Autor: mondo.rs

Razonoda

22.02.2018

23:16 >> 12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pežo 508 je novi model francuskog automobila koji će ponovo imati jedan od najlepših komercijalnih automomobila na tržištu.

RepublikaFoto: promo/Automobiles Peugeot
Pežo 508

Novi model je inspirisan Pežoovim konceptima "instinkt" iz 2017. i "eksalt" iz 2014. a posebno zanimljiv detalj su dnevna LED svetla koja dolaze direktno od lavljeg "pretka" – sabljozubog tigra. Ili pre podsećaju na lavlje kandže?

A poseban detalj na prednjem delu je oznaka modela postavljena iznad Pežoovog "lava" i koja predstavlja omaž legendardnom modelu "504".

Foto: promo/Automobiles Peugeot
Oznaka modela postavljena iznad "lava" koja predstavlja omaž legendardnom modelu "504"

U odnosu na prethodnika, "508" je kraći i dugačak je 4,75 metara, što ga čini jednim od najkompaktiniji sedana u klasi. Međutim, međuosovinsko rastorajanje od 2,79 metara čini da nov model ima jedan u najboljih odnosa ukupne dužina sa međuosovinskim rastojanjem.

Baziran je na EMP2 platformi, koja mu je omogućila smanjenje težine (70 kilograma manje od prethodnika) uz povećanje unutrašnjeg prostora. Prema najavama, "508" će imati u kabini kvalitetnije materijale, bogatiju opremu, novi i-Cockpit sistem (kontroliše se preko 12-inčnog ekrana osetljivog na dodir), kao i dvokraki multifunkcionalni volan. Na raspolaganju će biti i opciona 10-inčna digitalna instrument tabla. Što se "obuće" tiče, na raspolaganju su veličine felni od 16 do 19 inča.

Kupci će moći da biraju između nekoliko pogonskih agregata sa turbinama, uključujući nove PureTech benzince od 1,6 litara i dizelaše – 1.5 i 2.0 BlueHDi. Oni će moći da se voze u četiri moda - Eco, Sport, Comfort i Normal. Na jesen sledeće godine stiže i hibridna verzija ukupne snage od oko 300 "konja".

Premijera nove Pežoove perjanice je zakazana za ženevski Salon automobila, koji počinje za dve nedelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading