Mercedes se izvinio zbog citiranja Dalaj lame

Autor: rs.n1info.com

Razonoda

09.02.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Mercedes-Benc se u Kini izvinila zbog citiranja tibetanskog duhovnog vođe Dalaj lame u objavama na društvenim mrežama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Mercedes je njega citirao

Mercedes-Benc se izvinio za “pogrešne informacije” koje su “povredile osećanja kineskog naroda”. Portparol kompanije Dajmler AG, krovne kompanije Mercedesa, naveo je da je to učinjeno samoinicijativno i da nije bilo pritužbi kineskih vlasti.

Citat se pojavio na Instagramu, koji je u Kini blokiran. Kineski internet surferi su ga kopirali na tamošnje društvene mreže. Dalaj lama je oštro kritikovan u Kini, a izvinjenje je posledica povećane osetljivosti stranih kompanija na potencijalne reakcije kineskih vlasti na njihove aktivnosti drugde u svetu.

Prošlog meseca je Peking naredio kompanijama Meriot, Zara i drugim da se izvine jer su na sajtovima i promotivnom materijalu Tajvan i Hongkong nazivali državama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading