GENIJALNI RADNICI: Uštedeli nemačkom gigantu 110.000 miliona evra!

Autor:

Razonoda

21.01.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvaljujući sugestijama i savetima svojih radnika, nemački "Audi" je u toku prethodne godine uštedeo više od 100 miliona evra u fabrikama u Ingloštadu i Nekarslumu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Samo na ventilaciji uštedeli 110.000 evra

U odeljenju za razvoj motora dvojica radnika koji su zaduženi za održavanje, primetili su da ventilacioni sistemt u zgradi radi i noću i danju.

Oni su predložili da ventilacija radi u normalnom režimu od 6 ujutru do 22 časa, a da se uspori kada radnici nisu prisutni. Na taj način je Audi smanjio troškove za oko 100.000 evra na godišnjem nivou.

Foto: pixabay.com
Audi je uštedeo 33 miliona evra u fabrikama u mađarskom Đeru i belgijskom Briselu

S druge strane, dvojice pripravnika su predložila da se obeleže bojom određeni alati kako bi se izbeglo gubljenje vremena zbog pogrešne upotrebe istog, dok su drugi radnici otkrili drugačiju metodu merenja veličine vrata čime su skratili postupak sa 34 na 18 minuta, što je uštedelo kompaniji 200 radnih sati godišnje.

Audi je uštedeo 33 miliona evra u fabrikama u mađarskom Đeru i belgijskom Briselu tako što je sproveo više od 10.000 sugestija svojih radnika tokom 2017.

Naravno, kompanija ne "krade" ove ideje, već nagrađuje radnike koji ih predlažu finansijski, a u zavisnosti od toga koliko im to donosi uštede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading