Još jedan skandal sa požarom - "aston martin" povlači automobile

Razonoda

24.12.2017

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski proizvođač kreće stopama audija i povlači preko 5.000 vozila prodatih na tržištu SAD usled greške u menjačkom sklopu i problema sa kablovima akumulatora koji mogu izazvati požar.

RepublikaFoto: Newspress
Povlače se modeli DB9, DBS, rapid, viraž i venkviš

Problemi su nastali tokom procesa proizvodnje, a mogu znatno uticati na bezbednost. Modeli DB9, DBS, rapid, viraž i venkviš, njih ukupno 3.439 proizvedenih između 2009. i 2016. imaju problem sa transmisijom.

Usled greške u proizvodnji može se desiti da se, nakon zaustavljanja vozila, ne aktivira parking mod automatskom menjača pa takvo vozilo može da sklizne na nizbrdici.

Drugi problem je takođe ozbiljan i može da ugrozi vlasnike modela DB9 i DBS, a reč je o lošim naponskim kablovima akumulatora. Oni u određenim situacijama mogu da izazovu varnice i požar na automobilu.

"Aston martin" navodi da je problem sa kablovima primećen kod 1.953 modela DB9 i DBS.

Na ovu cifru treba dodati još oko 1.500 "aston martin" vozila prodatih u Kini čije je povlačenje najavljeno prethodne nedelje.

RepublikaFoto: Newspress
Ugroženi su modeli DB9 i DBS kod kojih može doći do požara

Iako ukupan broj povučenih vozila na prvi pogled ne deluje veliki, treba uzeti u obzir da je reč o ekskluzivnom proizvođaču veoma skupih vozila koji maju srazmerno malo kupaca.

Primera radi, tokom prošle godine prodato je tek oko 3.600 "astona" pa najavljeno povlačenje čini čitavu dvogodišnju proizvodnju ovog proizvođača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading