(FOTO) PROIZVOD KOJI SVI MORAMO DA IMAMO U AUTU POVLAČI SE SA TRŽIŠTA: Veoma je opasan PO ŽIVOT!

Autor: Republika

Razonoda

30.06.2021

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezbednosno reflektujući prsluk, odevni predmet koji pokriva torzo korisnika, a koji je izrađen od materijala žuto-zelene boje, sa dve reflektujuće trake sive boje, povlači se sa našeg tržišta.

RepublikaFoto: youtube.com/Vrele Gume TV kanal
Foto: Ilustracija

Kako je upozorio NEPRO, sistem za brzo uzbunjivanje Ministarstva trgovine redovno obaveštava potrošače o potencijalnim opasnim proizvodima i njihovom opozivu, reč je o prsluku Yongkank City Houyuan & Trade Zhejiang.

Proizvod se prodaje trenutno u prodavnicama Deleza, Merkatora i Delmaxa.  Kako je navedeno, prsluk ne zadovoljava zahteve odnosnih standarda i Pravilnika o LZO u smislu formalne neusaglašenosti po članu 26. Pravilnika o LZO i suštinske neusaglašenosti u skladu sa zahtevima standarda u parametrima performansi boja i fotometrijskih performansi refleksije.

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije

Laboratorijskim ispitivanjem je utvrđeno da predstavlja ozbiljan rizik za korisnike jer se prilikom korišćenja proizvoda ne obezbeđuje dovoljna vidljivost korisnika, naročito u uslovima smanjene vidljivosti što može dovesti do saobraćajnih nezgoda i ozbiljnih povreda učesnika u saobraćaju - navode u opisu.

Doneta je mera povlačenje proizvoda sa tržišta, opoziva proizvoda od krajnih korisnika i zabrana isporuke proizvoda na tržište, prenosi Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading