(VIDEO) Stiže fijat kronos, mogući naslednik "zastavine" "osmice"

Razonoda

28.11.2017

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na osnovi fijata argo o kome smo već naširoko pisali nastao je kronos. Kompaktna limuzina namenjena (za sada) tržištu Južne Amerike. Proizvodiće se u Brazilu, a kao i za argo postoji mala šansa da stigne u Kragujevac.

RepublikaFoto: Fiat Media
Hronos je limuzinska verzija arga, modela koji bi mogao da se proizvodi u Kragujevcu

Mehanički je novi model baziran na istoj modularnoj platformi MP-S kao i argo. U odnosu na njega ima za osam centimetara duže međuosovinsko odstojanje što garantuje više mesta za putnike.

Ostalo je manje-više sve isto kao argo. Za tržište Latinske Amerike u ponudi su benzinski agregati od 1.3 i 1.8 sa pogonom na benzin i metanol sa 101 i 135 KS. Ako stigne u Evropu možemo očekivati i poznate 1.3 i 1.6 litarske fijatove dizele.

RepublikaFoto: Fiat Media
Zadnji deo ove male limuzine dosta podseća na nama poznati tipo koji se pravi u Turskoj

Naravno, tu je i klasičan limuzinski prtljažnik za koji fijat tvrdi da ima više od 500 litara. Upravo nas limuzinska forma i prtljažnik navode da pomislimo da bi novi model mogao da nasledi nekada veoma popularne zastave 128, iliti osmice kako su je zvali domaći kupci.

Ona se u Kragujevcu pravila čitave 33 godine od 1980. do 2003, a novi kronos svoj život počinje u Argentini naredne godine, a u nekom trenutku u bliskoj budućnosti, ako fijat tako odluči mogao bi da stigne u Evropu i Kragujevac.

Cena kronosa za sada nije objavljena, a podsećamo cene arga u Brazilu počinju od 46.800 reala što je oko 12.300 evra, realno je očekivati da kronos bude nešto skuplji.

Za kraj pogledajte i prvi tizer za novi mode.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading