MOBILNI TELEFON UMESTO NOVČANIKA: Plati gorivo mobilnom aplikacijom!

Autor: Republika

Razonoda

29.04.2021

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom protekle godine, pandemija koronavirusa promenila nam je mnoge životne navike.

RepublikaFoto: Promo foto

Kupovina putem interneta postala je deo naše svakodnevnice, a izbegavanje fizičkog kontakta jedan je od osnovnih razloga.

Kupovina putem mobilnog telefona ili karticom postala je najefikasnije rešenje, a ovoj velikoj promeni morale su da se prilagode i kompanije koje teže da svojim potrošačima ponude bezbednu uslugu. Jedna od njih je kompanija NIS, koja je tokom krizne situacije dokazala da je spremna na promene, ali i da prati potrebe svojih potrošača. 

Kompanija NIS prva je uvela beskontaktno plaćanje goriva putem Drive.Go mobilne aplikacije, koja mobilni telefon koristi kao novčanik. Preuzimanjem Drive.Go mobilne aplikacije na telefon, registracijom i unosom broja bankovne kartice, potrošači dobijaju mogućnost da gorivo plate iz svog automobila. 

Još jedna inovacija predstavljena je u saradnji sa Bankom Poštanska štedionica. Kompanija NIS je omogućila instant plaćanje na prodajnom mestu IPS QR kodom. Potrošači mogu da na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama plate račun pomoću mobilnog telefona sa aplikacijom u koju je integrisan IPS QR kod Narodne banke Srbije.

Ovaj inovativni način plaćanja prvi put je dostupan na benzinskim stanicama, a više od 3 miliona plaćanja putem IPS sistema NBS ostvareno je samo tokom marta ove godine, dok je potrošačima za uplatu bilo potrebno svega 1,3 sekunde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading