EKSKLUZIVNO: Prve zvanične slike nove Mercedesove A-klase

Razonoda

23.11.2017

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački proizvođač objavio je prve zvanične fotografije nove A-klase, modela koji stiže naredne godine. Na fotografijama je prikazan enterijer novog modela.

RepublikaFoto: Daimler Media
Potpuno novi pritsup dizajnu enterijera - nova A-klasa

Četvrta generacije "mercedesovog" najmanjeg modela donosi, kako nemački proizvođač tvrdi, potpuno novi pristup u dizajnu enterijera.

Unutrašnjim prostorom preovlađuju ravne linije, obilje prostora, a dizajn instrument-table je po njihovim rečima, jedinstven i avangardan.

Foto: Daimler Media
Instrument-tabla i centralni displej gotovo da čine jednu celinu

Slobodno se na to može dodati i okrenut ka mlađim kupcima jer instrument-tabla i centralni multifunkcionalni displej izgledaju poput tableta i gotovo da su spojeni.

Pri svemu tome, instrumenti po prvi put nemaju nikakav štitnih od sunca jer je nemački proizvođač u njihovoj izradi koristio tehnologiju koja eliminiše odsjaj.

Slična tehnologija je korišćena u superluksuznoj S-klasi, a od nje je preuzet i sportski volan sa komandama.

RepublikaFoto: Daimler Media
Iznad ručice menjača smešten je tačped koji se koristi za komandovanje multimedijalnim sistemom

Takozvani infotejment sistem je sveobuhvatan i njime se kontrolišu kako multimedija tako i navigacija, klima-uređaj i brojni drugi sistemi na vozilu.

Broj tastera u kabini je sveden na minimum, a za upravljanje infotejmentom se koristi tačped sa vibracijama koji je smešten ispred ručice menjača.

RepublikaFoto: Daimler Media
Kvalitet materijala je znatno unapređen u odnosu na staru A-klasu

Sem multimedije, mercedes je unapredio kvalitet materijala, prostor za putnike je veći i komforniji, a unapređena je i vidljivost iz kabine (slaba tačka prethodne A-klase).

Više informacija i fotografija nove A-klase biće predstavljeno narednih nedelja, a nova A-klasa stiže početkom naredne godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading