250.000 razloga da prvi kupite novi tesla roudster!

Razonoda

17.11.2017

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki proizvođač za 2020. najavljuje novu generaciju već pomalo zaboravljenog tesla roudstera. Ako sve bude po planovima, ovo će biti jedan od najbržih automobila svih vremena.

RepublikaFoto: Tesla Motors
Novi tesla roudster biće jedan od najbržih automobila na svetu

Novi roudster, naslednik originalnog modela koji je ne tako davne 2008. proslavio tesla motors i doveo ih na samo čelo automobilske industrije imaće pogon na svim točkovima, a za pogon će koristiti čak tri elektromotora...

Najavljene performanse su više nego impresivne, do 60 milja na sat (oko 96,6 km/h) trebaće mu tačno 1,9 sekunde, a najveća brzina biće 250 milja (402 km) na sat.

RepublikaFoto: Tesla Motors
Za pogon tesla roudstera biće zadužena tri elektromotora

Impresivan je i domet sa jednim punjenjem baterija i on će iznositi gotovo 1.000 kilometara (998 km zapravo), a sama baterija biće snage 200 kWh.

To praktično znači da će se sa jednim punjenjem baterije po dometu izjednačiti sa većinom automobila na benzin ili dizel.

RepublikaFoto: Tesla Motors
Enterijer sa dva glavna i dva pomoćna sedišta

Druga generacija tesla roudstera stiže za dve godine, a cena će mu biti vrtoglavih 200.000 dolara.

Kupci koji žele da prvi, pre svih, dođu do svog tesla roudstera moraće da plate više - 250.000 dolara, a količina vozila za prve kupce je ograničena na 1.000.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading