Kako je legendarni Volkswagen od "ljubavi na prvi pogled" postao "član porodice"

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

05.12.2020

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskrena strast prema automobilima nije retka stvar među pravim ljubiteljima, i najviše je izražena među onima koji je prema nekom modelu gaje godinama. A onda, kada se stvori mogućnost da do njega konačno i dođu, omiljeni četvorotočkaš počene da uzvraća "ljubav na prvi pogled" i polako postaje pravi član porodice.

RepublikaFoto: youtube.com/Jovan Ilic

Ovo je upravo jedna takva priča, čiji su glavni likovi srednjoškolski profesor Marko Ilić i njegov prelepi Volkswagen Karmann Ghia iz 1969. godine.

Marko je automobil svojih snova, zelene boje, prvi put na beogradskim ulicama primetio sedamdesetih godina prošlog veka, i tog trenutka se u njega potpuno zaljubio. Dve decenije kasnije, konačno je postao vlasnik jednog takvog modela.

Kada je prikupio još informacija o svom oldtajmeru i konačno pribavio svu njegovu dokumentaciju, počeo je da ga restaurira. Tada je sazano da je njegov Karmann Ghia originalno "nosio" fabričku zelenu boju.

Bio to onaj isti zeleni kupe u koji se pre tri decenije zaljubio na prvi pogled!

Ovu storiju o prelepom kupeu oldtajmeru i njegovom vlasniku strastvenom zaljubljeniku, koju možete pogledati u videu iznad, za Telegraf.rs je ispričao Jovan Ilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading