Ferari FXX-K Evo - samo za odabrane

Razonoda

30.10.2017

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski proizvođač nastavlja sa ekstremno limitiranom serijom ekstremnih ferarija namenjenih samo za trkačku stazu. Samo odabrani će imati prilike da lično isprobaju ovaj model.

RepublikaFoto: Ferrari
Samo za pistu - Ferrari FXX-K Evo

Tradicija FXX serije se nastavlja i "ferari" donosi još jedan trkački model iz snova. Lagana karoserija uparena sa hibridnim motorom od čak 1.050 konjskih snaga dovoljna je da automobil dostigne granicu snova.

Naravno, ako ste dovoljno bogati, srećni i spremni da poštujete stroge "ferari" uslove.

Foto: Ferrari
Iza zadnjeg spojlera krije se F1 tehnologija. Potisna sila koju postiže na 200 km/h iznosi 640 kg

To pišemo jer je ovaj model moguće dobiti samo pod strogim uslovima kakve propisuje "ferari". Košta preko 2,2 miliona evra, a čak i kada ga platite ne možete ga parkirati u svojoj garaži.

Naime pravila na koja vlasnik mora da pristane podrazumevaju da se automobil nalazi u Italiji, a vlasnik ga može provozati na iznajmljenoj trkačkoj stazi, u jednoj od devet trka koje italijanski proizvođač organizuje za vlasnike svake godine.

RepublikaFoto: Ferrari
Tehnologija iz F1, GT3 i GTE šampionata

Automobil nema homologaciju za vožnju van staze i samo se na njoj može probati. Proizvodnja će biti limitirana na manje od 40 vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading