Korona urnisala prodaju automobila u Srbiji: Evo koja marka je ipak trenutno najtraženija

Autor: Republika

Razonoda

30.07.2020

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Asocijacije uvoznika motornih vozila u Srbiji Milan Belin rekao je da je u drugoj polovini maja i u junu 2020. godine počela da raste prodaja automobila, posle zastoja u martu i aprilu zog pandemije virusa COVID-19.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Prodaja automobila porasla je od polovine maja i u junu jer su verovatno svi oni koji su planirali kupovinu na Sajmu automobila koji je otkazan, krenuli sa kupovinom nakon što se epidemija smirila - rekao je Belin. Dodao je da je prodaja automobila za prvih pet meseci manja za 38 odsto nego u istom periodu 2019. godine.

Belin je rekao da je prodaja automobila u julu 2020. godine opet stala, ali da se procenjuje da je razlog za smanjenje prodaje to što je počela sezona godišnjih odmora.

On je rekao da je najprodavanija marka automobila „škoda“, a na drugom mestu su Fijatova vozila.

Cene prodatih automobila su, prema njegovim rečima od 10.000 evra do 35.000 evra, a jeftinija od 10.000 do 15. 000 evra kupuju gradjani, a skuplja firme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Joca

07.08.2020 12:21

I ja sam odlozio kupovinu auta za sledecu godinu, sad kad mi treba za duzi put uzmem mms rent a car. Nadam se padu cena!