(VIDEO) Nova porše 911 karera T - lakša i brža

Razonoda

24.10.2017

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Štutgarta nam stiže najnoviji u nizu legendarnih porše karera. Model sa oznakom T (skraćeno od Touring) tradicionalno donosi manju težinu i bolje performanse u svet 911-ice.

RepublikaFoto: Porsche newsroom
Nova karera 911 T - 370 KS i svega 1.425 kg

Nova 911 karera dosledno prati formula za uživanje u vožnji - što manja težina, manuelni menjač, pogon na zadnjim točkovima i snažan motor. 

Pri svemu tome odstojanje od tla je smanjeno za 20 mm, a da zadovoljstvo bude potpuno prenosni odnosi menjača su skraćeni pa je pravo zadovoljstvo koristiti ga.

RepublikaFoto: Porsche newsroom
Čak su i zadnje staklo i bočni prozori napravljeni od tanjeg i lakšeg stakla kako bi se umanjila težina

Porše se posebno potrudio da novi model stavi na doslednu dijetu, pa je tako zvučna izolacija redukovana, zadnja sedišta su izbačena, a išlo se tako daleko da ni vrata nemaju klasičnu ručku za zatvaranje već umesto nje stoji obična traka.

RepublikaFoto: Porsche newsroom
Žuta traka umesto kvake i rupa umesto audio-sistema - stroge mere za uštedu u težini

Gubitak u težini je dobitak u performansama o čemu svedoči podatak da bokser šestocilindraš sa 370 KS ima odnos snaga/težina od 3,85 kg/KS što je sjajan rezultat. Do 100 km/h ovaj model stiže za tek 4,5 sekunde, a do 200 km/h za 15,1 sekundu. Najveća brzina je 290 km/h.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading