Zamena nije uvek neophodna: Šta sve možete da popravite na svom automobilu?

Autor: Telegraf

Razonoda

23.07.2020

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neretko vam u servisima sugerišu zamenu, ali je elektroniku ili instrument tablu, takođe, moguće popraviti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stručnjaci nemačkog autokluba - ADAC, pozabavili su se elektronikom automobila i kvarovima na tim sistemima.

Kontrolna jedinica motora, instrument tabla, CD player… kvarovi na ovim uređajima izazivaju frustracije vozača, ali zbog njih ne morate da kupujete skupe rezervne delove. Procena je da se njihovom popravkom može uštedeti i do 90 odsto novca.

Tako, na primer, instrument tabla za Škodu Octaviju košta 800 evra, ali ukoliko su se samo odvojile žice, njihovo lemljenje će koštati oko 150 evra.

Zato se uvek u servisu treba raspitati da li je zamena nekog dela baš neophodna, odnosno da li on može da se popravi, umesto toga.

Zato je potrebno uvek imati telefonski broj nekog dobrog i pouzdanog autoelektričara, od koga ćete moći da dobijete najkvalitetnije informacije, prenosi Autopress.

Što sve može da se popravi?

Merač protoka vazduha, pikselizacija ekrana, neispravni analogni displeji, prekid žica ABS i ESC sistema, greške u čitanju CD uređaja, neispravna lampica pokazivača pravca na instrument tabli, "pad" kontrolne jedinice, raznovrsni kvarovi zbog defekta instrument table, neispravno osvetljenje instrumenata, neispravni senzori ABS-a i ESP-a, kvarovi sistema spoljašnjeg osvetljenja vozila, neispravni izlazni parametri kontrolne jedinice motora…

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading