Volvo grupa smanjuje troškove i ubrzava transformaciju

Autor: Tanjug

Razonoda

18.06.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Volvo grupa očekuje da će kriza koju je izazvao Covid 19 negativno uticati na njene aktivnosti na mnogim velikim tržištima, i kratkoročno i srednjeročno, pa zbog toga planira dodatno smanjenje broja zaposlenih na administrativnim, kancelarijskim i menadžerskim pozicijama na približno 4.100 radnika mesta širom sveta, od toga oko 1.250 u Švedskoj.

RepublikaFoto: Volvo Media
Foto: Ilustracija

Program redukcije zaposlenih trebalo bi da bude sproveden u drugoj polovini 2020. godine, saopšteno je iz Volvo grupe koja širom sveta zapošljava više od 104.000 ljudi.

Ova grupe u svom sastavu ima devet kompanija - Volvo Trucks, Volvo Buses, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Volvo Construction Equipment, Volvo Penta, Arguus i Volvo Financial Service, a prodajne i servisne aktivnosti obavlja na više od 190 tržišta. U 2019. godini neto vrednost prodaje vozila i usluga iznosila je oko 432 milijardi švedskih kruna (oko 40,5 milijardi evra).

 -Epidemija korona virusa i globalne mere preduzete u borbi protiv COVID-19 u mnogome su uticali na našu industriju. Očekuje se da će efekat toga biti manja potražnja u budućnosti i mi moramo nastaviti da prilagođavamo našu poslovnu organizaciju u skladu sa tim. U isto vreme, ubrzac?emo promene koje zahtevaju prilagođavanje novim tehnologijama i poslovnim modelima - rekao je predsednik i izvršni direktor Volvo grupe Martin Lundstedt.

Kao deo Volvo grupe, Volvo Trucks, čuveni proizvođač kamiona, takođe je pogođen ovim promenama.

- Primetan je pad potražnje i zahteva u transportnoj industriji, što predstavlja svakako izazov za našu kompaniju Volvo d.o.o. Srbija, koja je osnovana 1998. godine -  rekla je Dragana Krstić direktor Volvo Trucks za region Adriatic South, u čijem sastavu posluju kompanije Volvo kamioni u Srbiji, Makedoniji I Bosni i Hercegovini.

Ukazala da je da se potrebe našeg tržišta menjaju te da je to glavni pokretač promena u procesu prilagođavanja poslovanja te komapnije, ali da joj je, kao i do sada glavni cilj da pruži punu podršku svojim kupcima i da nastavi da neguje partnerske odnose sa njima.

- U protekle 22 godine kupcima u Srbiji prodato je više od 6.000 kamiona, uglavnom iz najtežih familija za dugolinijske prevoze i građevinarstvo, dok je vlasnicima i korisnicima Volvo kamiona i autobusa u našoj državi pruženo na hiljade servisnih usluga. Naše poslovanje - prodaju vozila i delova i servisine usluge nismo prekidali ni u vreme vanrednog stanja, nastojeći da u svako vreme budemo na raspolaganju vlasnicima i vozačima Volvo vozila - navela je Krstić.




 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading