(FOTO) Kako da zamagljenom faru vašeg automobila povratite stari sjaj?

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

16.06.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plastična svetla automobila lako se zamagljuju, čime se smanjuje vidljivost tokom vožnje. Zbog toga stručnjaci preporučuju redovno čišćenje. A za to postoji i jedan trik!

Izvesna Leoni iz Australije ispričala je da koristi dva neobična sastojka kako bi očistila svetla na automobilu od vlage, piše Dejli Mejl. Ona je na Facebooku podelila fotografije pre i posle čišćenja, za koje je koristila sodu bikarbonu i pastu za zube.

Proizvođači automobila su osamdesetih godina prešli sa polikarbonatskih svetala na plastična, koja se češće prljaju i lakše postaju vlažna i zamagljena. Ta zamagljenost nastaje usled oksidacije i može da smanji vidljivost, zbog čega stručnjaci preporučuju da se redovno čiste i menjaju.

RepublikaFoto: Facebook.com/LeonieFromPerth
Pre i posle

- Očistila sam svetla na svom automobilu uz pomoć sode bikarbone, paste za zube i dobrog, starog četkanja. Ispalo je stvarno odlično i svetla su mi savršeno čista - napisala je Leoni u svojoj objavi.

Ona je objasnila da je smesu ova dva proizvoda prvo nanela papirnim ubrusom, da bi je zatim prstima dobro utrljala na svetla. Nakon čišćenja, njena svetla izgledala su kao nova, a mnogi korisnici društvenih mreža ostali su iznenađeni ovim jednostavnim trikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading