Posledica dizel-skandala - "porše" tuži "audi"

Razonoda

10.10.2017

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal sa emisijom štetnih gasova pokrenuo je razmirice i unutar Folksvagen grupacije. Kako javlja nemački dnevnik "bild", na ime štete koju su pretrpeli "porše" traži čitavih 200 miliona evra od "audija".

RepublikaFoto: Porsche newsroom
Registracija porše kajena sa 3.0 dizel-motorom je početkom godine zabranjena u Nemačkoj

Problem je nastao nakon što je krajem 2015. audi priznao da je koristio nedozvoljene uređaje kako bi prevario uređaje za merenje štetnih gasova u 80.000 3.0 V6 dizel agregata koji su ugrađeni u "folksvagen", "audi" i "porše" modele. 

RepublikaFoto: Volkswagen Media
"Poršeovi" troškovi povlačenja i modifikacija TDI dizel motora procenjeni su na 200 miilona evra

Posledice ovog skandala osećaju se i danas jer je u nemačkoj zabranjena prodaja poršeovog kajena sa ovim agregatom, a ovaj proizvođač trpi i veliku štetu jer je sada dužan da povuče i modifikuje sve kajene sa ovim motorom. Troškovi modifikacije su procenjeni na pomenutih 200 miliona evra.

Obe strane su odbile da komentarišu tvrdnje "bilda" jer tvrde da je reč o internoj stvari unutar "folksvagen" grupacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading