Kako da se bezbedno vozite u automobilu i na motoru u vreme koronavirusa?

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

18.03.2020

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U situaciji kakva je aktuelna pandemija korona virusa savetuje se da se ljudi što više fizički distanciraju jedni od drugih. Zbog toga, vožnje više osoba odjednom u jednom vozilu predstavlja ozbiljan problem!

RepublikaFoto: Photo by Dan Gold on Unsplash
Foto: Ilustracija

U Italiji, zemlji Evrope trenutno najteže pogođenoj koronavirusom, stiže preporuka tamošnjeg Ministarstva unutrašnjih poslova u kojoj se objašnjava kako bi trebalo da se ponaša tokom vožnje za vreme pandemije.

Da bi se sprečilo širenje virusa, potrebno je da dve osobe budu udaljene jedan metar jedna od druge.

Ukoliko se više osoba vozi u automobilu, najveći problem se odnosi na bezbednu udaljenost među njima, piše italijanska Gazeta.

Automobili

U vožnji automobilom nema ograničenja ako su zajedno članovi porodice koji žive u istom domaćinstvu.

Međutim, ukoliko se vozite sa drugim ljudima, obavezno treba poštovati rastojanje od jednog metra između putnika, navodi italijansko ministarstvo.

To praktično znači da, ukoliko ne vozite veliki terenac, dugački karavan ili prostrani kombi, osim vozača, u kabini "običnog" automobla bezbedno može da se vozi samo jedna osoba i to dijagonalno od njega, odnosno na suprotnoj (desnoj) strani zadnjeg sedišta, prenosi b92.

Ova preporuka je posebno važna za ljude koji se voze taksijem.

Motocikli

Zbog apsolutne nemogućnosti održavanja međusobne udaljenosti na motociklu ili skuteru, svi koji redovno praktikuju vožnju dvotočkašima, treba da se voze sami.

Eventualni izuzetak se može napraviti ukoliko je u pitanju neko je saputnik partner ili neko od bliskih članova porodice, koji stanuje u zajedničkom domaćinstu, ukoliko je to baš neophodno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading