Svetski automobilski gigant pod istragom

Autor: sputniknews

Razonoda

24.01.2020

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korporacija "Suzuki" saopštila je da će sarađivati s holandskim vlastima povodom nalaza da su njihova dizel vozila kršila propise o emisiji gasova u toj zemlji. Kompanija je saopštila da bi trebalo da odgovori na tu istrage do sredine februara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Holandska uprava za drumski saobraćaj objavila je juče da modeli dizel automobila "suzuki vitara" i "Fijat Krajslerov" "džip grand čiroki" krše pravila o emisijama i da nedostaci moraju da budu otklonjeni ili će se suočiti sa zabranom prodaje širom Evrope, prenosi Rojters.

U saopštenju "Suzukija" se navodi da dizel verzije vozila "vitara" i "S-kros" koriste motore i softver za kontrolu emisije gasova koje isporučuje "Fijat Krajsler".

Iz japanske kompanije su dodali da su ih holandske vlasti obavestile da su navedena vozila, koja se više ne proizvode, pokazala više nivoe emisije od dozvoljenih nakon nadogradnje softvera 2017. godine.

Ranije ove nedelje, nemačke vlasti su objavile da istražuju "Micubiši motors" zbog sumnje da u svoje dizel motore ugrađuje nelegalne uređaje koji pokazuju manji nivo emisije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading