Kia za 2020. priprema čak devet noviteta

Autor: B92

Razonoda

15.12.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kia će sledeće godine na našem tržištu predstaviti veliki broj noviteta. Korejski proizvođač će u 2020. ponuditi ukupno 9 novih ili unapređenih varijanti modela među kojima je najvažniji potpuno novi Sorenta.

RepublikaFoto: Kia promo
Foto: Ilustracija

Poznato ime među SUV vozilima, Sorento, koga kod nas očekujemo u julu, nudiće najviše što u ovom trenutku pruža Kia, tvrde u korejskom proizvođaču.

Od tri nova motora najpre će biti raspoloživ 2.2-litarski CRDi dizelaš sa 200 konjskih snaga, koji će dobiti 8-stepeni DCT menjač sa dvostrukim kvačilom, a u novembru stiže benzinac 1.6 T-GDI u verzijama kao običan hibrid (240 KS) i plug-in hibrid sa 280 KS.

Poslednji navedni će, kao najsnažnija varijanta, biti u ponudi samo sa pogonom na sva četiri točka i automatskim menjačem. U korejskoj kompaniji kažu da će ovaj plug-in hibrid u kombinovanom režimu prosečno emitovati samo 37 g CO2/km, dok će autonomija u vožnji na struju iznositi 68 kilometara.

Sorento će biti prvi model marke Kia koji će vlasnicima omogućavati otključavanje vozila pomoću mobilnog telefona i samostalno parkiranje pomoću pametnog ključa, zatim prikaz događanja u mrtvom uglu na digitalnoj instrument tabli i još mnogo toga.

Kia je objavila hronološki redosled dolaska na tržište novih i unapređenih modela:

- e-Soul – januar 2020.

- Ceed sw i XCeed - plug-in hybird (PHEV) - april 2020.

- Stinger – unapređen 2.0 T-GDI motor – maj 2020.

- Sorento (novi model) - jul 2020.

- Niro na električni pogon (EV), hybird (HEV) i plug-in hybird (PHEV) - avgust 2020.

- Picanto (unapređen postojeći model) – avgust 2020.

- Rio (unapređen postojeći model) – avgust 2020.

- Stonic (unapređen postojeći model) - oktobar 2020.

- Sorento HEV, PHEV – novembar 2020.

Kia takođe namerava da u narednim mesecima predstavi elektrifikovane verzije ostalih postojećih i budućih modela. Na proleće stižu karavan Ceed SW i krosover XCeed kao plug-in hibrid, sa autonomijom na struju do 58 kilometara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading