Svetska premijera nove OKTAVIJE! Škodina adut za budućnost

Autor:

Razonoda

17.11.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prostranija, emotivnija i sada sa još više mogućnosti za povezivanje...

RepublikaFoto: Škoda media
Foto: Ilustracija

Ovo bi, u najkraćem, bio opis nove "Škodine" oktavije, koja je protekle sedmice imala svetsku premijeru.

Lansiranjem četvrte generacije najprodavanijeg modela, "Škoda" je osvojila nove dimenzije. Automobil koji je srce i motor "Škodine" game sada ima veće dimenzije od svog prethodnika, ima još veći prtljažnik i još je emotivniji zahvaljujući novom dizajnerskom jeziku. Novi koncept enterijera kombinuje fantastičnu prostranost i funkcionalnost sa najkvalitetnijim materijalima i pametnim detaljima. Inovativna rešenja i novi sistemi asistencije podižu komfor i bezbednost na viši nivo.

Prvi čovek "Škode" Bernhard Majer istakao je koliku važnost oktavija ima za ovog proizvođača.

- To je razlog zašto smo potpuno preradili ovaj automobil. Ishod je najbolja oktavija svih vremena. Prostranija, praktičnija i bezbednija nego ranije. Otkrivajući svoju poslednju generaciju baš kada brend slavi 60. godišnjicu, napravili smo ogroman iskorak. Oktavija je značajno doprinela razvoju kompanije i brenda tokom poslednjih šest decenija. Uveren sam da će nova generacija igrati značajnu ulogu u održavanju ovog pozitivnog trenda.

Najprodavaniji model češkog proizvođača značajno je za šest decenija doprineo razvoju kompanije

Veća i atraktivnija nova oktavija je dodatno porasla: dužina je 4.689 mm, hedžbek verzija je 19 mm duža, a kombi 22 mm od modela treće generacije. Širina je porasla za 15 mm. Zapremina prtljažnog prostora takođe je porasla. Novi prednji branik i oštriji farovi vizuelno oduševljavaju i imaju LED tehnologiju kao standard za duga, kratka i dnevna svetla. Zadnja svetla, kočiona svetla i svetla za maglu takođe koriste LED tehnologiju. Novodizajnirani krovni nosači naglašavaju izduženu siluetu modela oktavija kombi, dok hedžbek verzija podseća na kupe. Aluminijumske felne, veličine do 19 inča, daju svim modelima snažniji izgled.

Sistemi za asistenciju i briga o bezbednosti

Postoji puno sistema za asistenciju koji se prvi put pojavljuju kod brenda škoda, kao što su collision avoidance assist (pomoć pri izbegavanju sudara), turn asist (pomoć pri skretanju), exit warning (upozorenje o izlazu) i traffic warning funkcija (upozorenja u saobraćaju). Ostale novine za model oktavija su area view, side assist i predictive cruise control. Koristeći detektovanje, sistem proverava da li su ruke vozača na volanu. Do devet vazdušnih jastuka, uključujući i vazdušni jastuk za kolena vozača i zadnje bočne vazdušne jastuke, štite putnike u slučaju sudara.

Dodate su i nove boje: kristal crna, lava plava i titanijum plava. Krom i dinamik paketi su dodatna opcija.

Neke od performansi

Premijerno: ekran u visini očiju, hift-by-wire tehnologija i ergonomski nasloni sedišta

Pogoni: plug-in-hibrid, mild hibrid i efikasni benzinski, dizel i CNG agregati

Eksterijer: veće dimenzije i još emotivniji dizajn

Enterijer: novi dizajn i multilevel instrument tabla

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading