Hotel za gume u Beogradu, a evo i koliko košta

Autor: Republika

Razonoda

29.10.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S obzirom na to da mnogi vozači nemaju prostor u kom mogu da skladište gume koje ne koriste, vulkanizeri im nude uslugu čuvanja pneumatika, a cena se kreće od 250 do 450 dinara mesečno za komplet od četiri pneumatika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U Beogradu postoji čak i hotel za gume, a cena je evro po točku/pneumatiku mesečno.

Podsećamo, vozači u Srbiji od 1. novembra moraju da imaju zimske gume! Međutim, to ne znači da će saobraćajci već od petka automatski kažnjavati one koji i dalje voze sa letnjim gumama. Pravilnik propisuje da "od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica". Dakle, ako na kolovozu nema snega, leda ili poledice, na vozilu mogu biti i letnje gume.

Razlika između letnjeg i zimskog pneumatika nije samo u dubini šare, to jest gazećeg sloja, već i u samoj strukturi. Minimalna dubina gazećeg sloja guma u zimskim uslovima je četiri milimetra jer pomaže da bolje kopa kroz sneg i grebe po ledu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading