Porshe najavljuje aktiviranje u drugim delatnostima

Autor:

Razonoda

23.10.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Automobilska industrija upala je u probleme još od 2008. godine zajedno sa Svetskom ekonomskom krizom. Pored finansijske krize, promene načina života i sve veća briga za ekologiju ljude odvraćaju od kupovine automobila; a tu su još i zakonski propisi, kao u Nemačkoj, koji ograničavaju prisustvo vozila u gradovima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sve ovo navelo je čelnike Porsche-a da razmišljaju o tome kako da svoje resurse prebace u druge delatnosti jer, kako navode iz ove kompanije, samo od autmobila neće moći da se preživi.

Iako Porsche prihvata nove trendove poput autonomne vožnje, svesni su da prodaja tradicionalnih vozila neće trajati večno.

- Gradovi žele da smanje saobraćajne gužve, moramo da tražimo rešenja koja ogovaraju našem brendu. Ako želite deo kolača, morate investirati u druge brendove ili saobraćajna rešenja. Porsche automobili moraju da dobiju odgovarajući oblik. Moramo investirati i profitirati u ostalim granama - kaže finansijski direktor kompanije Luc Meške.

Prošle godine direktor Porschea za Severnu Ameriku Klaus Zemler je rekao da će nemački brend zauvek zadržati "volan, pedale i manuelni menjač", a da bi neke druge oblike poput servisa deljenja automobila mogao da lansira pod drugim brendom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading