Sitroen C5 ipak dobija naslednika

Razonoda

20.09.2017

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji primerci "sitroenove" velike limuzine C5 sa proizvodnih traka izašli su u junu ove godine.

RepublikaFoto: Citroen Media
Proizvodnja sitroena C5 za Evropu prestala je u junu

Po prvim najavama to je ujedno bio i kraj za tradicionalne limuzine ovog francuskog proizvođača jer nove nisu bile u planu, a sitroen bi se okrenuo ka SUV i krosover modelima. Ipak, spajanje "pežo-sitroen" grupacije sa "opelom" i analiza aktuelne ponude modela naterali su francuskog proizvođača da promeni strategiju. Tako je, tokom Salona automobila u Frankfurtu, Linda Džekson, brend menadžer "sitroena" potvrdila da ipak možemo očekivati novi C5 za tri, četiri godine.

Dakle, na sreću ljubitelja velikih i udobnih francuskih limuzina, "sitroen" vraća C5 od 2020. Po prvim najavama novi model će deliti tehničku osnovu sa nedavno predstavljenim SUV modelom C5 erkros, a od njega će dobiti i novo razvijeno hidropneumatsko ogibljenje. Po svemu sudeći biće to prava pravcata "sitroenova" limuzina - savremena i udobna. O tome da li će motori biti klasični ili će biti nuđena i elektroverzija nije bilo reči.

RepublikaFoto: Citroen Media
Sitroen C5 erkros stiže sledeće godine

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading