Kupujete polovnjak? Ovo su sitnice koje ukazuju da je auto udaren

Autor:

Razonoda

13.10.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kupujete polovan automobil? E, ako je tako, nikada nećete moći da budete potpuno sigurni šta dobijate, da li je vozilo havarisano, čuknuto...

RepublikaFoto: facebook.com/Auto Plac Balkan
Foto: Ilustracija

Generalno, tačno je da uzimate mačku u džaku. Međutim, činjenica je i da možete smanjiti šanse da vam prodaju neki krš.

Teško je učiniti da automobil koji je učestvovao u sudaru izgleda kao novi, ali to ipak ne sprečava mnogobrojne prodavce da pokušaju da ubede mušterije da je to tako. Na svu sreću, na vozilima postoji nekoliko stvari koje će vam istog trenutka reći da nešto nije u redu, ma koliko se neko trudio da to sakrije.

Britanski Telegraf objavio je na kojih pet stvari bi trebalo najviše da obratite pažnju.

1. BOJA NA ČUDNIM MESTIMA

Prodavci koji vas žele prevariti u žurbi će uraditi sve što mogu da sakriju probleme s limarijom, ali baš zbog te brzine iza sebe će ostaviti i jasne tragove toga da je auto bio udaren. Ako se boja na određenom mestu ne poklapa po sjaju i teksturi s farbom na ostatku vozila, prodavac sigurno nešto krije.

Posebnu pažnju obratite na boju oko ivica vrata i branika jer su to mesta čije prefarbavanje zahteva više vremena i novca. Ako pronađete različite boje na vozilu, uvek pitajte prodavca zašto su one tu. U slučaju da ne dobijete odgovor koji želite, ne kupujte auto.

2. DELOVI SE NE POKLAPAJU

Paneli vrata, branici i poklopac gepeka bi trebalo da se savršeno uklapaju s vozilom i svi razmaci bi trebalo da budu jednaki i proporcionalni jedan drugom. Ako naiđete na neki deo koji se ne poklapa ili nije u ravnini s ostatkom automobila, posebnu pažnju obratite na taj deo.

Pukotine na šoferšajbni u vidu paukove mreže znak su da nešto ne valja

Proizvođači provode puno vremena kako bi se pobrinuli da se sve na automobilu poklapa. Ako nešto ne izgleda kako treba, onda za to postoji razlog. I to ne prijatan za kupca.

3. NAPUKLO STAKLO

Pukotine na šoferšajbni, posebno ako su u uglu i podsećaju na paukovu mrežu, mogu biti jasan znak da je automobil učestvovao u sudaru. Bez obzira na uzrok, ovo je ozbiljan problem koji bi trebalo odmah da se reši.

4. ZAMAGLJENI FAROVI

Gotovo svi moderni farovi napravljeni su od plastike. I dok to štedi težinu, sada na putevima imamo sve više automobila sa zamagljenim "očima". Ako posmatrate vozilo i jedan far je bistriji i čistiji od drugog, koji je žut i zamagljen, budite oprezni, jer to može biti znak da je automobil udaren. U tom slučaju podignite haubu i iznutra pogledajte ima li još nekih tragova sudara.

Ako se farovi razlikuju, to je znak da je automobil udaren

5. PROVERITE GUME

Za ovo se morate spustiti na kolena. Ako šara izgleda nejednako, razlog za to može biti šteta koju je pretrpela šasija i točkovi koji nisu izravnati. Kada ste već tu, pogledajte i donji deo automobila. Bilo kakve promene na šasiji, koje odudaraju od ostatka, mogu biti znak brzog prikrivanja nekog problema.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading