Bondov automobil otišao za ogromnu sumu

Autor: b92

Razonoda

27.09.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od svega četiri primerka klasičnog Aston Martina DB5 sa gedžetima iz filma "Goldfinger" prodat je proteklog vikenda na aukciji kuće Sotbi u Montereju za fantastičnih 6.385.000 dolara

RepublikaFoto: youtube.com/MB's Garage
Automobil prodat za 6.385.000 dolara

Tako je nadmašena procena stručnjaka, koji su uoči prodaje predviđali da će automobil dostići cenu između 4 i 6 miliona, a ovaj filmski DB5 postao je najskuplji Bondov auto svih vremena.

Automobil se može regularno voziti po javnim saobraćajnicama, a svi "filmski" dodaci su funkcionalni i mogu se koristiti više puta, kažu u Aston Martinu.

Među njima su prednji i zadnji branik, koji se produžuju uz pomoć hidrauličnih komandi, zatim skrivena metalna ploča otporna na metke, koja se takođe izvlači pritiskom na dugme, kao i skrivene cevi mitraljeza i sistem mza aktiviranje dimne zavese.

Tu je naravno i čuveni radarski sistem sa ekranom na centralnoj konzoli, kao i izmenjive registarske oznake. Inače, postupak restauracije i modifikovanja trajao je čitave četiri godine.

U čuvenom filmu "Goldfinger", iz 1964. godine, lik Džejmsa Bonda tumačio je Šon Koneri.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading