Folksvagan povlači pet miliona vozila sa kineskog tržišta

Razonoda

17.09.2017

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka je doneta nakon što je otkriveno da su u pomenuta vozila ugrađeni defektni vazdušni jastuci japanske firme "takata".

RepublikaFoto: Volkswagen Media
Zbog defektnog vazdušnog jastuka "Folksvagen" povlači 4.900.000 vozila sa kineskog tržišta

Ovo je svakako još jedan veliki finansijski udarac za "folksvagen" koji, sa svojim partnerima FAW i SAIC, drži veliki deo kineskog tržišta. Do povlačenja je došlo nakon što su kineske vlasti utvrdile da se na putevima ove zemlje nalazi više od 20 miliona vozila sa potencijalno opasnim vazdušnim jastucima firme takata i zahtevale od proizvođača da ih sve zamene. Osim "folksvagena", vozila sa potencijalno opasnim vazdušnim jastucima imaju i brojni kineski proizvođači kao i "mercedes" i "dženeral motors". Folksvagen je započeo sa kampanjom povlačenja, a kako je navedeno ona će, zbog velikog broja vozila, biti završena do marta naredne godine. Troškovi zamene nisu objavljeni.

RepublikaFoto: Volkswagen Media
Takata vazdušni jastuci odgovorni su za 16 smrtnih slučajeva globalno

Podsećamo, usled greške u konstrukciji "takata" vazdušni jastuci se mogu prejako aktivirati i rasprše sitne metalne i plastične delove ka licu vozača. Smatraju se odgovornim za 16 smrtnih slučajeva i više od 180 povreda. Uzrokovali su najveće povlačenje vozila u istoriji automobilske industrije kao i bankrot japanskog proizvođača "takata" koji se suočen sa milionskim tužbama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading